Afscheid van 2020 en ‘het beste komt nog’. 

Dit is het laatste maandnieuws van 2020. Een jaar dat we niet gauw zullen vergeten.  Het heeft ons allemaal geraakt.  Werk, gezin en de kerk – en ook soms persoonlijk verdriet omdat we afscheid moesten nemen van een geliefde.  Een lange periode dat we niet bij elkaar konden komen. Lock down, van maart tot 1 juli. We hadden nog nooit van deze woorden gehoord. Kerkdiensten die gefilmd werden.  Een YouTube kanaal waarin we naar de preek konden luisteren. Velen van u moesten we voor lange tijd missen. Bij elkaar komen met een anderhalve meter afstand. Je handen ontsmetten en een mondkapje.  Gelukkig kunnen we weer bij elkaar komen.  Weliswaar met een beperkt aantal mensen.  Maar het kan. De kerk gaat door. De gemeenschap is er.  Wel moeten we zoeken naar creatieve oplossingen.  Voor ons betekent het meer huisbezoeken, verbinding leggen en elkaar bellen, mailen en appen. Dat zijn weer de zegeningen van deze tijd.  Grote afstanden worden overbrugd – zoals met Johan en Lenie die min of meer vastzitten in Cambodja.  Henk en Joke die niet terug kunnen naar Burkina Faso. 

Maar ook dit afgelopen jaar was een ‘Jaar van de Heer’.  Een jaar van zegen, blijdschap en opbouw.   Met de wetenschap dat God alles in Zijn hand heeft.  Dat we niet bang en angstig hoeven te zijn. Maar mogen vertrouwen op Hem. Kerstmis is het feest van de Here Jezus.  Geboorte, verwondering en het begin van een hoopvolle periode in de geschiedenis van de mens.  Vergeving, bevrijding en rechtvaardiging door deze persoon, Jezus – Zoon van God, mensenzoon.  

 

Berichten uit Cambodja

Niet alleen voor ons maar ook voor Johan en Lenie is dit een uitzonderlijk jaar geworden. Hun geplande verlof in de zomer kon geen doorgang vinden vanwege Corona. Wat voor hen zoveel betekende als; gewoon doorwerken en niet uitrusten en leuke dingen doen met kinderen en kleinkinderen. Iets waar zij toch elk jaar naar uitkijken.

Het regenseizoen gooide ook nog roet in het eten door Cambodja en omstreken te trakteren op ongekende regenval met overstromingen tot gevolg. Als klap op de vuurpijl kreeg Johan onlangs problemen met zijn voet, een ontsteking in één van zijn tenen. Na een bezoek aan de eerst hulp van het lokale ziekenhuis leek het aanvankelijk geregeld te zijn. Dit bleek een te snelle conclusie aangezien de genezing niet meteen inzette. Een kleine operatie was nodig om alle ongerechtigheden te verwijderen. Het gaat inmiddels goed met Johan. 

Daar zij toch graag naar Holland wilden komen dit jaar hadden zij hun hoop gezet om rond de feestdagen op verlof te gaan. Maar gezien de huidige omstandigheden is ook dit plan in de ijskast gezet. 

Ondank alle tegenslagen dit afgelopen jaar blijven Johan en Lenie positief en danken de Heer voor alle goeds die Hij hun heeft gegeven. Zij groeten jullie allen hartelijk en zijn dankbaar voor de gebeden. Laten we hen blijven 

gedenken in ons gebed, het is hard nodig om onze zendelingen te blijven ondersteunen in het prachtige werk wat zij mogen doen in Cambodja.

Namens het TFT Johan en Lenie


 Gelukkig hebben we weer een webmaster,
Elke week zet hij de preek die opgenomen is op de website.  Dat is wel heel makkelijk, want je kunt de preek altijd nog beluisteren.  De website is naast de mail een belangrijk medium voor de kerk. Hierop staat de agenda, de sprekers op zondag en andere activiteiten.  Ook ons beleidsplan en de financiële verantwoording.  Deze laatste zijn volgens de ANBI ook verplicht.  Omdat we als gemeente een ANBI-status hebben, dat zorgt ervoor dat u uw financiële bijdrage op mindering kunt brengen van uw belastbaar inkomen – zijn we wel gehouden aan een beleidsplan en een financiële verantwoording.  Naast alle onderdelen is het gewoon leuk om de site te bezoeken, alleen voor de mooie plaatjes die Jannie heeft aangeleverd. Kortom neem de moeite eens om de website te bezoeken (www.evangeliegemeenteflakkee.nl